• Kompanjoner sedan 1989. Bengt Pettersson och Stefan Carneteg får nu ett tredje hotell i Linköping. Foto: Jerry Prütz

Nytt storhotell i Torvinge

Spaden i jorden efter sommaren och incheckning redan i januari 2018. Så är planen med det nya storhotellet som nu ska börja byggas i Torvinge.

Det är hotellveteranerna Bengt Pettersson och Stefan Carneteg som ska driva det nya hotellet som går under arbetsnamnet Good Enought Hotel. Själva fastigheten byggs och ägs av Åhmans och tillsammans har man planerat och skissat på det nya 7 000 kvadratmeter stora hotellet.

Tiden är mogen

– Vi tror att det här är helt rätt satsning och att tiden är mogen för detta, säger de båda kollegorna med nästan samma mun. Bengt Pettersson och Stefan Carneteg har varit kompanjoner sedan 1989 och äger nu två Best Westernhotell i centrala Linköping samt restaurangerna Aioli och Beer and Burger. Nu tyckte den dynamiska duon att det var dags att titta lite utanför Linköpings direkta centrum.

Ligger bra till

– I det nya läget blir vi granne med Max hamburgerrestaurang men vi kommer att ha en egen restaurang på hotellet som vi satsar mycket på och det kommer även att finnas ett spa. Jag tror vi ligger bra till med närhet till stadens stora arenor, det nya resecentrat, flygplatsen och inte minst E4:an, säger Stefan Carneteg och får medhåll av Bengt Pettersson som berättar att hotellet enbart kommer att ha dubbelrum vilket är det nya sättet att bygga hotell. Att det blir stort och utgör en punkt på Linköpings skyline låter inte så otroligt då det 7 000 kvadratmeter stora hotellet kommer att byggas i fem våningar. Det kommer även att finnas en konferensavdelning vilket är ännu en satsning man kommer att göra.

Jobb och privat

– Under veckorna vänder vi oss till affärsresenärer och konferensgäster medan helgerna förhoppningsvis kommer att locka till sig familjer eller andra privatgäster som vill unna sig något extra en helg, fortsätter Bengt Pettersson.

Bygglovet ska vara klart. I augusti sätts spaden i jorden och i januari kommer man att kunna checka in.

– Det är klart att man är lite nervös, eller förväntansfull snarare, det är ju inte varje dag man bygger ett nytt hotell, avslutar Bengt Pettersson och Stefan Carneteg.