• Tornbyområdet får nya hyresgäster. Foto: Tommy Pettersson

Nytt varuhus i Tornby

NCC expanderar sin del av Tornby handelsområde med 10 000 kvadratmeter butikslokaler. Två hyresgäster är färdiga för inflytt under hösten 2016 och ännu fler är i slutförhandlingsskede med hyresvärden.

– Vi har tecknat avtal med Ö o B och Club Xprs och har plats för ytterligare två till tre hyresgäster, berättar Katarina Wåhlin Alm, Sverigechef på NCC Property Development.

Etapp två

Den andra etappen byggs intill den första, som färdigställdes under 2011-2012. Där har bland annat XXL och Elgiganten lokaler i dag. Marcus Sandahl är säljchef och har således bra koll på den nya etableringen. Han förklarar att det aktuella området att bygga på ligger i gluggen mellan Bauhaus och de andra butikerna.

– Vi har mer mark bredvid och tittar just nu på vad som fattas i Tornby, vi tittar bland annat på mer matutbud, säger han och förklarar att de inte har något särskilt koncept för sin del av Tornby. Målet är att förtäta och bättre knyta samman med övrig handel i området.

– Området behöver knytas ihop, säger han.

Gina Tricot-märke

Ö o B kommer i och med detta flytta sin befintliga butik i Mörtlösa till den nya fastigheten i Tornby. Club Xprs är ett nytt varumärke som väljer Linköping som etableringsort.

– Club Xprs kommer från Gina Tricot-sfären och är ett helt nytt varumärke som är lite mer basic än Gina Tricot. Det här blir en av deras första etableringar. Vi tycker att det är kul att få in ett nytt varumärke, säger Katarina Wåhlin Alm på NCC.

Även Norrköping

Club Xprs kommer till Östergötland redan i mars då kedjan öppnar sin butik i Bolagrets gamla lokal i Ingelsta handelscentrum. I höst är det alltså dags för en etablering även i Linköping.

– Vi bedömer att det är ett av Sveriges bästa handelsområden, tack vare det stora upptagningsområdet i Östergötland och synliga läget vid E4:an där många passerar, säger Club Xprs vd Victor Appelqvist.