• ÅFF:s manager Roar Hansen kommer att prata om läget i laget inför seriepremiären. Foto: Therese Ny/TT
  • Legendariske ÅFF-målvakten Henrik "Fimpen" Gustavsson. Foto: Linus Johansson
  • Janne Olsson är en av flera ÅFF-profiler som medverkar på fotbollscaféet i Kulturhuset i Åtvidaberg den 4 april. Foto: Lars-Göran Bexell

ÖFF firar hundra år med fotbollscafé

I år firar Östergötlands Fotbollförbund hundra år och det kommer att uppmärksammas på olika sätt och håll. Bland annat blir det fyra fotbollscaféer runt om i länet med en rad profiler. Den 4 april är det fotbollscafé i Kulturhuset i Åtvidaberg med inbjudna föreningar från Åtvidaberg och Kinda.

För hundra år sedan bildades Östergötlands Fotbollförbund på ett hotell i Norrköping. Under 2017 kommer förbundet att uppmärksamma detta med en rad aktiviteter. Bland annat blir det fyra fotbollscaféer runt om i länet. Ett café är redan avverkat, i Mjölby. Näst på tur är ett fotbollscafé i Kulturhuset i Åtvidaberg tisdag den 4 april. Sedan väntar caféer i Finspång och Motala. 

I Åtvidaberg kommer det att bjudas på en rad fotbollsprofiler som kommer att samtala med Bo Ohlsson, välkänd radioreportern och legendarisk backklippa i Åtvidabergs FF på 1960-talet.

Från ÅFF kommer även andra spelarprofiler att medverka som Janne Olsson, Lars-Göran "Knalin" Andersson och Göte Björkman. man kommer särskilt att minnas nyligen avlidne tränaren Bengt "Julle" Gustavsson. Legendariske målvakten Henrik "Fimpen" Gustavsson, 40 år, med 488 ÅFF-matcher under 19 år och som spelade sista ÅFF-matchen i fjol kommer att representera spelarna. "Fimpen" är numera utespelare i division fem-laget Horn-Hycklinge IF. 

ÅFF:s manager Roar Hansen kommer att prata om läget i laget inför seriestarten i Superettan.

Om gamla högtidsstunder på Kopparvallen kommer Ronny Jerrevång, tidigare sportchef på Corren, att minnas. Kim Björkegren, LFC:s nye tränare, kommer att delta och prata om damfotboll och LHC och även om sina erfarenheter från både herr- och damfotboll. Närmast kommer han från Hovås Billdal i elitettan och Gauthiods herrar i Mölndal. Han har östgötska rötter från BK Ljungsbro som spelare och tränare i Karle IF, Kisa BK och Grebo IK.

De första 50 åren av Kisa BK:s 93-åriga historia presenteras av Torbjörn Lindqvist som står bakom boken av Kindafotbollens första år tillsammans med Leif Johansson.

De föreningar som är inbjudna till fotbollscaféet i Kulturhuset i Åtvidaberg den 4 april är Åtvidabergs FF, Grebo IK, Björsäters IF, Falerums IF, Kisa BK, Rimforsa IF, Slätmons BK, Hägerstad IF och Horn-Hycklinge IF.