• Både LFC och IFK Norrköping firar ÖFF:s 100-årsjubileum med jubileumsmatcher. Foto: Stefan Jerrevång/TT

ÖFF fyller 100 år

Den 18 mars 2017, då är det 100 år sedan ett antal klubbar i länet gick samman, gjorde verklighet av en idé och bildade Östergötlands Fotbollsförbund. Under hela året kommer jubileet att firas, bland annat med två jubileumsmatcher med IFK Norrköping och Linköpings FC. – Det är verkligen fantastiskt roligt, säger ÖFF:s kanslichef Thomas Kölnäs.

Med ett stort fokus på att fira 100 år tillsammans med länets alla klubbar kommer ÖFF att arrangera ett antal aktiviteter under året. En jubileumsgala, en jubileumsmottagning, fotbollscaféer och utställningar, dessutom kommer förbundet att sammanställa en jubileumsskrift, fylld med anekdoter och skrönor från Östgötafotbollens 100 år.

Jubileumsmatcher

I förra veckan stod det klart att även elitklubbarna IFK Norrköping och Linköpings FC deltar i firandet. På herrsidan kommer det lag i division fyra till sex, som har avancerat längst i årets upplaga av Danske Banks Herrcup, att få chans att möta IFK Norrköping på hemmaplan. LFC deltar på annat vis, de ställer upp i östgötacupens damturnering från och med kvartsfinalen, vilket gör att flera lag har chans att få besök av allsvenskt motstånd under året. 

– Det är verkligen fantastiskt roligt att våra elitlag i distriktet ställer upp på detta sätt för att förgylla vårt jubileumsfirande med speciella jubileumsmatcher. Att få möta de båda elitlagen på hemmaplan måste vara en dröm för distriktslagen som får chansen och för deras kassörer, säger ÖFF:s kanslichef Thomas Kölnäs till förbundets hemsida.