• Hel familjen Lindblad samlande på en och samma bild. Foto: Tommy Pettersson

Öl är värt en mässa

 Stojet har knappt och jämt hunnit lägga sig efter Kenneth Lindblads traditionsenliga Whiskymässa.

Lindblad har nu mejslat fram ett samarbete med Brigaden Restaurang & Konferens och lokalerna verkar vara mer ändamålsenliga än de som kunde erbjudas i Cupolen.

Två dagar i ölets tecken

 Beerexpot pågår från och med  den 8 mars 2014 med avslutning dagen efter, men biljetterna släpptes redan i november förra året.

– Det är större kvadratmeteryta här uppe och det finns både en restaurang och ett café som är öppna när mässan pågår. Att det är gGott om bilparkeringar och bra kollektivtrafik gör ju inte saken sämre, Rickard Lindblad.

Samarbete med Brigaden

- Årets mässa gästas av många nya utställare, som bland annat Näss Gårdsbryggeri (från södra Östergötland), Beerbliotek (Göteborg), Electric Nurse (Göteborg) och Belgoklubben (Stockholm). Vissa ställer ut för första gången någonsin bl.a. Constant Companion. Vi har 50% fler ölprovningar i år jämfört med tidigare år, och har redan sålt dubbla antalet biljetter jämfört med förra året. I år kan man bland annat prova mat/ölkombinationer, choklad och öl, lyssna när flertalet bryggare berättar om sina öl (vi har bla. besök av Rob Lovatt från Thornbridge från England och Jessica Heidrich från S:t Eriks Bryggeri) samt flera spännande teman, säger den unge ölkännaren.

Mat och öl hör ihop

- En spännande matmeny kommer inom kort att lanseras på hemsidan. På plats finns möjlighet att boka bord och äta nylagad mat. Vi firar vårt 5-årsjubileum på internationella kvinnodagen så vi kommer att försöka sätta lite fokus på det också. I år har vi besök av Linköpings Hembryggareförening som kommer att berätta om hembryggning och utrustning för den intresserade.

Pappa Kenneths Whiskymässa är en redan inarbetad och framgångsrik traditionellt arrangemang som drar folk från hela Sverige. Men nu får han se upp för att Rickard börjar att vinna renommé den för den mässa som varje år tillägnas den ädla drycken öl.

Femte gången gillt

Det är femte gången i rad som Rickard Lindblad sätter upp ölmässan i stan

– Vi har väl en 500 ölsorter här idag och årets mässa har fokus på att umgås, mingla och ha trevligt samt att pröva en massa god öl, säger Richard Lindblad.

– Intresset för öl har ökat rejält i Sverige under de senaste åren och i takt med det har de så kallade mikrobryggeriernas sortiment kommit ut på marknaden som ett bra komplement till de stora producenterna.