• Niclas Engman tror att The Bishops Arms snart kommer att anordna en ölfestival igen. Foto: Emma Taube Sjöstedt
  • Klassiska ölsorter som alltid serveras på The Bishops Arms. Foto: Emma Taube Sjöstedt

Ölfestival i Storbritanniens fotspår

The Bishops Arms brittiska ölfestival lockade många ölälskare. Även i mars händer det mycket på puben i samband med Beerexpo och Saint Patrick’s Day.

The Bishops Arms temaveckor anordnas på samtliga pubar i Sverige. Förra året hölls en vinfestival som blev en succé. Förra veckan, den 16 till den 22 februari, var det ölets tur att för första gången få en alldeles egen festival - A taste of UK.

–Jag tror att temaveckorna är väldigt uppskattade. Folk tycker att det är roligt att det händer något, säger Niclas Engman, pubchef på The Bishops Arms.

Brittiska maträtter

Under festivalen hade puben ett extra stort utbud av brittisk öl, 20 nya ölsorter på flaska och 12 nya fatöl. Det gick att smaka öl från bryggerier som Siren craft brew, Brewdog och Summer wine brewery.

–En öl som jag rekommenderar är Siren craft brew Empress stout som är bryggt på svartpeppar, säger Niclas Engman.

Till ölen kunde besökarna smaka på halva portioner av Shepherds pie, Bangers and mash och Yorkshire pudding – rätter som The Bishops Arms endast hade under veckan.

Lappländskt bryggeri

–Vi kommer säkert att ha en till ölfestival snart men med ett annat tema, exempelvis en tjeckisk ölfestival, berättar Niclas Engman.

Men innan nästa ölfestival händer det mycket annat på puben. Den 17 mars firas Saint Patrick’s Day och den 28 mars blir det mer fokus på öl då det är dags för Beerexpo 2015. Under ölmässan gästar bland annat ett lappländskt bryggeri The Bishops Arms.