• Ben Kersley tycker att Linköping blivit allt roligare och nu utökar han så det blir ännu mera skratt per vecka. Foto: Jerry Prütz

Onsdag är skrattdag

Komikerprofilen Ben Kersley flyttar nu ut sin klubbverksamhet från Backstage på Konsert och kongress och flyttar in på The Crypt längst upp på Ågatan. I och med flytten kommer det bli ännu mer skratt i Linköping.

LKPG Haha har verkligen satt Linköping på skrattkartan. Här har man kunnat se erfarna komiker blandat med dem som inte är fullt så rutinerade. Under många år körde komikern Ben Kersley sin klubb på Backstage på Konsert och kongress men nu flyttar han ut och in till den mer intima scenen på Pitchers lokal The Crypt.

Kul en gång veckan

– Det finns flera skäl till varför jag valde att flytta verksamheten men jag vill göra klart att jag är mycket nöjd med den tiden jag var på Backstage men på det här sättet får jag en återkommande klubb som kör varje vecka.

Det är onsdagar som gäller med början den 28 september. Meningen är att man ska varva vanliga klubbkvällar där flera komiker uppträder med att erfarna och etablerade namn ska komma och prova sina nya shower på Linköpings publik. Ben nämner en del namn som är intresserade av att komma men klart är att Marika Carlsson kommer att bjuda på en förhandstitt på sin nya föreställning "Jag är Gud" den 19 oktober. Detta alltså innan hon kör den på en av de större scenerna i Stockholm. Sedan kommer Linköpings egen Anders "Ankan" Johansson någon gång under hösten.

Ett roligare Linköping

Ben menar att Linköping blivit en allt bättre humorstad och att folk blir allt mer intresserade och även kunniga när det kommer till Stand Up-Comedy. Företeelsen är inte ny utan redan på 80- och 90-talet kördes en del Stand Up på saligen avsomnade Casino med Babben Larsson, Adde Malmberg och många av dem som gick i första ledet på den tiden.

– Det hände något med scenen för ett par år sedan. Det hängde mycket ihop med olika sociala medier och podcasts. Helt plötsligt kunde helt okända komiker dra ganska mycket folk, berättar Ben Kersley som även nu i sommar kommer att köra några kvällar i Mjölby och även fortsätta med det under hösten.

– Det kommer bli en riktigt rolig höst, avslutar den alltid lite talföre engelsmannen.