• och Susanne Sterneling tog emot besökarna på Öppet Husdagen. Foto: Tommy Pettersson

Öppet hus för medborgarna

I Linköpings kommun finns två Medborgarkontor, ett i City närmare betämt i Stifts- och landsbiblioteket och ett i Skäggetorp med placering i centrumhuset. På Medborgarkontoret får man hjälp med samhällsinformation, konsumentvägledning, skuldrådgivning och bostadsinformation.

Ett par gånger om året arrangerar man öppna hus där experter, politiker och näringslivsrepresentanter bjuds in under ett specifikt tema. Trots att solen visade upp sin bästa sida så var öppet-husdagen välbesökt denna gång också.

Bo2016 var där

I lördags var det dags igen att slå upp portarna och denna gång var det ett antal kommunalråd, chefstjänstemän och andra på plats för att informera samt diskutera den heta bostadsfrågan i Linköping.

– Öppet-husdagen handlar om det bostadstema som vi har den här gången, säger Medborgarkontorschefen Anita Björck och fortsätter:

– Vi har inte bara ansvariga politiker på plats utan även Villaägareföreningen och Hyresgästföreningen bland många andra. Tanken är ju att medborgarna ska få information både som konsument och framtida konsument. Vi ger information om grundläggande fakta för de som ska bygga själva och och om hyresmarkanden i stort.

Tommy Pettersson