• Thom, Tilda, Emmy och Karl framför tränaren David Hedenros. Foto: Tommy Pettersson
  • Malin Wändel Persson och landshövding Elisabeth Nilsson vid invigningen av de nyanlagda banorna. Foto: Tommy Pettersson 

Öppet hus hos TK Saab

Den tionde februari är det öppet hus hos tennisklubben SAAB ute vid Råberga. Arrangemanget är främst till för att locka människor att böja spela tennis i klubben.

– Vi har öppet hus nu på lördag klockan 12 00 för att vi vill öka intresset för vår tennisklubb och visa vilken fantastisk sport tennisen är. Vi bjuder på fika, information för föräldrar och "prova på tennis" för nya medlemmar som vi naturligtvis vill rekrytera . Dessutom har vi föreläsningar om medicinsk yoga, skadeförebyggande träning och om första hjälpen, säger TK SAABs ordförande Malin Wändel Persson och fortsätter.

– TK SAAB har funnits i Linköping sedan 1974 och vi är en förening som vill finnas till för alla: Unga och gamla, stora och små, killar och tjejer. TK SAAB har idag tre stycken inomhusbanor med nytt underlag sedan 2016, och fyra stycken av stans bästa grusbanor för utomhus spel. Klubben har också ett bollhus med minitennisbana och bollvägg. Alla banor är öppna för såväl nybörjare, motionärer liksom för licensierade spelare.

 Målinriktade ungdomar

Emmy Zsygmond 11 år  och Tilda Denes 12 år är två av de många unga spelarna som tränar, spelar och är medlemmar i TK SAAB. Båda är väldigt målinriktade och ambitiösa. Ungdomarna tränar tennis tre till fyra gånger i veckan och dessutom tränar många i andra idrotter och ska dessutom sköta skolarbetet med läxor och allt.

– Jag började spela tennis när jag fyra år och jag vill världsbäst i tennis, säger Emmy Zsygmond kaxigt och fortsätter.

– Jag spelade först med med min mamma och tyckte att det var skojigt. Jag fick minska ner lite på träningen när jag bröt armen för ett tag sedan men nu är det mycket träning, matcher och turneringar både i singel och i dubbel som gäller.

– Jag började också med tennis när jag var fyra år i "Tennislekis". Jag vill ju helst bli professionell tennisspelare om det går men annars vill jag jobba i något kreativt yrke som till exempel designer, berättar Tilda Denes.