• Anna Nilsson bytte barn mot barnkläder i sitt nya yrkesliv. Foto: Julia Kimell
  • Anna Nilsson bytte barn mot barnkläder i sitt nya yrkesliv. Foto: Julia Kimell
  • Nu till jul finns mycket fint att välja på. Foto: Julia Kimell

Öppnar Barngarderoben i Linköping

I ett av Linköpings mysigaste kvarter ligger Barngarderoben i det nystartade Handelns hus, som fungerar som en inkubator för nyföretagsamhet.

Anna Nilsson bytte bransch från barnomsorgen till Barngarderoben där det finns kläder för vardag, fest, dop och lek. I blickfånget hänger bland annat en prinsessklänning med skira volanger.

– Jag är mycket nöjd med att få vara en del av Handelns Hus. Det passar mig bra, jag är van att jobba i ett arbetslag och ha kollegor omkring mig. Det och barnkläder är väl så nära jag kan komma mitt tidigare jobb som förskollärare, säger hon.

Prematur och stort

Barngarderoben köpte upp ett färdigt koncept som Anna helt enkelt tog över driften för, men hon kan ändå styra och ta in det hon vill. Hon hade ett kort kontrakt på en tidigare butik och har en tid stått utan lokal men så uppenbarade sig möjligheten med Handelns hus.

Märkena som finns är Petter & Kajsa, Den goda fen, Didriksons för vintern och dansk design som Fixoni och Cadeau. Det finns julklänningar och små kostympaket. Bredden är stor: allt från prematurkläder till storlek 170. Men det allra mesta är i storlek 50-140 cl.

– Jag kommer även att ta in plagg som är ekologiska, säger Anna som även lyssnar på vad kunderna frågar efter.

Drömmen för Anna är att ha en butik med stort urval, för att kunna sälja allt från kläder och present till böcker och barnvagnar – att kunna vara ett alternativ till Linköpings övriga utbud, som ger personlig service och till bra priser.