• Västerlund och Östberg med förnamnen Peter och Lotta ser tillbaka på en bra början för den nya turistbyrån. Foto: Patrik Ekström
  • Peter Västerberg och Lotta Östberg har visat folk från när och fjärran tillrätta i sommar. Foto: Patrik Ekström

Öst och väst möts på Turistbyrån

Numera är det Åtvidabergs kommun som driver Turistbyrån och detta i nya lokaler och i naturskön bruksmiljö till på köpet. Peter Västerlund och Lotta Östberg ser allt flera som vill veta mer om Åtvidaberg med kringorter.

Turistbyrån ligger numera mitt i den gamla bruksmiljön och vid torget och den gamla mässen för de tjänstemän som jobbade på Facit. Utanför är det en lummig grönska och ett stilla vatten som flyter fram i maklig takt.

Öppnade i maj

– Vi har varit igång sedan maj och stänger nu ner här den 28 augusti, berättar Lotta Östberg. Hennes kollega Peter Västerlund berättar att man sedan flyttar upp själva turistinformationen till kommunhuset, så de som besöker Åtvidaberg kommer även fortsättningsvis att få den service de efterfrågar.

– Vi har ju numera ett fik här i Turistbyrån och det har varit väldigt uppskattat och gjort att vi faktiskt har haft öppet alla veckans dagar. Folk har även stannat kvar längre och vi har fått tillfälle att prata med dem som kommit hit. Mest har vi pratat med våra utländska besökare.

Cykelkarta

-Det är mest tyskar men även besökare från Holland och andra europiska länder som söker sig hit. Mest handlar det om människor som vill ha naturupplevelser, fiska och kanske få tips om en bra vandringsled eller hämta en karta som visar nästa dags cykeletapp, säger de båda turistbyråvärdarna.

– Många har frågat efter cyklar att hyra och det är nog något vi får titta på tills nästa år, avslutar Lotta och Peter på Turistbyrån.