• Johan Hagesund från Dibb stod tillsammans med Linköpings stadsbibliotek för arrangemanget. Foto: Tommy Pettersson
  • Bokmässa var relativt välbesökt trots hård konkurrens från andra stora arrangemang. Foto: Tommy Pettersson

Östergötlands bokmässa växer

Den östgötska bokmässan utvecklas i rätt riktning. När man nu arrangerade mässan för andra året deltog flera författare från olika delar av länet. Dessutom bjöds det på ett ökat antal utställare och intressanta föreläsare.

Bokmässan är ett lovvärt initiativ och det kan bli riktigt bra så småningom när den stora publiken fått upp ögonen. I helgen var det flera stora arrangemang samtidigt i Linköping vilket gjorde att man slogs om besökarna med Matmässan, Folkmusikfestivalen och Öppet Hus på Garnisonen. Dessutom gjorde det fina vädret  att många säkert var ute på landet och lapade oktobersol.

Lyfter det lokala

500 besökare kunde man räkna in något fler än förra året. Synd, för mässan är värd betydligt fler besökare.

Trots allt, de som kom till ”Bibblan ”i lördags fick smaka på vad våra regionala författare kan prestera och det vill inte säga lite det.

– Nu har vi viss erfarenhet av det här och jag hoppas att vi kan bli ännu bättre. Jag skulle vilja att det blir mer användarvänligt arrangemang nästa år. Det är viktigt att de som medverkar kan vara med och bestämma och utforma nästa års bokmässa, säger Johan Hagesund från Dibb förlag.