• Glenn Hysén blir uppvaktad på ett handfast sätt av en lättklädd modell. Foto: Martin Hultgren
  • Rockers by choice. Close Quarters gör succé. Foto: Martin Hultgren

Östgötaband gör succé med Glenn Hysén

Vadstena/Mjölbybandet Close Quarters röner just nu stor uppmärksamhet med sin video till låten ”Get ready for the goodtimes” och tillsammans med den legendariska mittbacken Glenn Hysén. En video som skakat om folkhemmet och tagit dem enda till den kolorerade skvallerpressens förstsidor.

Tricket är egentligen äldst i världen och så enkelt att det faktiskt inte borde fungera men ändå gör det just det. Glenn blir uppvaktad av en lättklädd skådespelerska som visar lite hud. Inget barnförbjudet a la Rammstein utan helt rumsrent.

Gammalt tick

– Jag fattar inte varför den fått så mycket uppmärksamhet. Visst hade jag hoppats på det men att komma med i Hänt i veckan är helt otroligt, säger bandets gitarrist och mastermind Martin ”KK” Karlsson och fortsätter:

– Tjejen i videon heter Ida Jonsson och är skådespelerska som varit med i, bland annat, ”Snabba Cash”. Idén med att fråga Glenn Hysén kom från vår basist Martin Hederberg som tyckte det skulle vara coolt att ha med någon som man inte förknippar med musik utan kom från ett helt annat håll. Glenn är ju en gammal hjälte från VM-laget 1994 och han var verkligen stor på sin tid. Han var dessutom hur skön som helst.

Draghjälp av Glenn

Close Quarters har haft bra draghjälp av videon men redan veckan innan den släpptes så låg den etta på Ituneslista så även om videon rönt en del uppmärksamhet så verkar folk gilla låten också. Nicke Borg, sångare i Backyard Babies och även programledare på Rockklassiker, har spått ett framtida genombrott för bandet och spelat ”Get ready for the goodtimes” flera gånger.

– Ja, han verkar gilla det vi gör, kommenterar ”KK” rockstjärnans support. I september ger sig bandet ut på en turné med det välkända brittiska bandet The Quireboys.

– Det ska självklart bli väldigt roligt och jag hoppas att många kommer för att se och lyssna även på oss, menar ”KK” i Close Quarters som förutom honom och Martin Hederberg består av David ”Paice” Svensson på trummor och Fredrik Taliqua Josefsson på sång.