• ÅFF:s sportchef Mats Karlsson hoppas på många supportrar på måndagens match. Foto: Lars-Göran Bexell
  • Vid förra östgötaderbyt vann IFK Norrköping med 2-1. Foto: Tommy Pettersson

Östgötaderby på Kopparvallen

På måndag är det östgötaderby när IFK Norrköping gästar Åtvidabergs FF på Kopparvallen. Hemmalaget som i skrivande stund ligger på åttonde plats i herrarnas allsvenska tabell ser fram emot att få besök av de östgötska konkurrenterna.

Slaget om Östergötland innebär alltid att en stor skara östgötar samlas för att titta på fotboll tillsammans. En vecka innan avspark är drygt 4 000 biljetter sålda men ÅFF:s sportchef Mats Karlsson hoppas på det dubbla.

– Jag hoppas att det kommer många supportrar, både från Åtvidaberg och från Linköping. Många köper förköpsbiljetter men en stor del säljs på plats också, säger han.

Fem poäng till

Beträffande spelet är Mats Karlsson optimistisk och lyfter fram ÅFF:s goda resultat på senare tid.

– Det ser bättre ut i tabellen nu men vi skulle behöva fem poäng till för att klara av kontrakt, påpekar han. Vid östgötaderbyt i våras med IFK Norrköping som hemmalag förlorade ÅFF med 2-1.

– IFK har tidigare haft bra resultat mot oss men vi har visat på bra hemmaspel under den senaste tiden.

Derby är derby

För tabellpoängens skull är inte just denna match viktigare än andra, en vinst ger tre poäng precis som vanligt. Det handlar mer om prestige.

– Derby är derby, vi vet mer om varandra än vad vi vet om till exempel skånska allsvenska lag. Vi ses oftare här i Östergötland och publiken är engagerad, betonar sportchefen.

Vid sidan om matchen kommer man förhoppningsvis att kunna öppna upp medlemsträffpunkten och kansliet hoppas på mycket folk och hög stämning. Avsparken för höstens slag om Östergötland sker på måndag den 22 september klockan 19.00.