Östgötaföretag miljonsvindlat

Ekonomichef får ett och ett halvt års fängelse

Den före detta ekonomichefen på ett företag i Östergötland döms nu till fängelse i ett och ett halv år efter att ha svindlat sin tidigare arbetsgivare på över två miljoner kronor.
Han ska även betala över två miljoner i skadestånd. 

Den nu 64-årige mannen har arbetat som ekonomichef på det företag han tidigare varit ägare till. 

Han hävdar dock i förhör att de pengar han överfört från företagets konto till sitt eget som ersättning för övertidsarbete. Detta trodde dock inte Tingsrätten på utan nu döms 64-åringen för grov trolöshet mot huvudman och ska även ersätta den före detta arbetsgivare med 1 000 000 miljon kronor i skadestånd och sedan även ännu ett företag som lidit skada med 1 052 065 kronor. Han döms även till att sitta i fängelse i ett och ett halvt år.

Ostraffad

64-årigen är sedan tidigare ostraffad och hävdar under rättegången att han även haft problem med spel samt att han även sörjt för sina barn och barnbarn. Tingsrätten menar i sin dom att han dolt sina transaktioner i den bokföring som upprättas. Tingsrätten menar även i sin dom att brottet har varit svårt att utreda. Brottstiden, när överföringarna ska ha skett är satta till mellan 2003 och 29 maj 2012.