• Sebastian Galo och Julius Nord jobbar med Framtiden. Foto: Patrik Ekström
  • En framtida postlåda som visar vart det nya kulturhuset ligger. Foto: Patrik Ekström
  • Olle Schmidt har med en av sina underfundiga tavlor. Foto: Patrik Ekström
  • Ett hus som fått ben. Foto: Patrik Ekström

Östgötakonstnärer ställer ut i Framtiden

Under rubriken ”Tillbaka till framtiden” ställer de fyra konstnärerna Fredric Illmarson, Jan Davidsson, Elin Redin och Olle Schmidt ut på det nya kulturhuset med det passande namnet ”Framtiden”.

Visst är det inte helt lätt att först hitta till de gamla fabrikslokalerna där kulturhuset framtiden håller till. Men väl på plats slås man av de stora och ljusa lokalerna där samtliga konstnärers verk just håller på att hängs upp, monteras ihop och ställas på plats. Två av initiativtagarna till kulturhuset Julius Nord och Sebastian Lago är i full färd med att sätta upp en väg då vi träffar dem ett par dagar innan vernissagen som var nu i lördags den 9 november. Själva utställningen håller på till och med den 5 december. Skanky Fred och Församlingen stod invigningsmusiken under själva vernissagen.

En annan publik

– Självklart är det alltid roligt att bli tillfrågad om att få ställa ut och när de på Framtiden fråga så pratade vi konstnärer ganska mycket om det innan vi bestämde oss för att tacka ja. Anledningen till att de frågade oss var nog att de ville få in andra konstnärer som kanske är lite mer erfarna och med en annan publik, Vilket självklart vi hoppas på också, att få en annan och då kanske även en yngre.

Fredric Illmarson har som signum att ibland bygga olika typer av maskiner. Denna påminner lite om något som dem tecknade professor Balthazar mycket väl skulle kunna satt ihop.

Inte klar

– Jag är ännu inte riktigt klar med den och jag vet inte heller vad den ska heta men det kommer snart att klarna, skrattar Fredric och berättar att han och konstnärsvännen Olle Schmidt kommer att ha en gemensam utställning på Galleri Vända Sida i slutet av januari 2014.