• Amira och  Maco förberder för att ta emot lunchgäster. Foto: Tommy Pettersson
  • Garnisonsfastigheters personal var först ut på banan. Foto: Tommy Pettersson

Pärlan i Garnisonen

Garnisonsområdet har växt sedan 1997 då militärens saga var all. Omvandlingen från militärt till civilt gick smidigt och i dag finns det en mängd olika verksamheter och funktioner i de gamla samt i nybyggda hus.

Bland hyresgästerna i stadsdelen finns bland annat Polismyndigheten i Östergötland, Statens kriminaltekniska laboratorium och Domstolarna. Här finns också förskolor, skolor och bostäder i närområdet.

Alla behöver mat

Det finns också  några matställen som försörjer personalen och andra hungriga lunchgäster. Det senaste tillskottet är Pärlan. Pärlan har nu flyttat in i den välkända kiosken på hörnet av Brigadgatan. Efter en omfattande renovering av lokalerna erbjuder man nu Husmanskost, pizza och mat från Mellanöstern.

Det är klassiska pizzerian Napolis ägare Amira Suleiman Rashid som har öppnat en restaurang och avhämtningsställe för Linköpingsborna. Kunderna kommer naturligtvis från de företag som bor i Garnisonsområdet men också från sjukhuset och andra arbetsplatser i kommunen.

I området har också en nybyggnation och nyinflyttning skett den senaste tiden och tittar man på kommunens planer på att bygga fler bostäder i Stolplyckan så verkar det inte vara någon fara med kundunderlaget i framtiden, trots den stenhårda konkurrens som råder i restaurangbranschen.

 Amira Suleiman Rashid tog över Napoli för tre år sedan och sedan dess har hon försökt att utveckla verksamheten hela tiden och nu startar hon alltså en ny restaurang granngårds.

Pärlan från Kurdistan

Amira kommer ursprungligen från Kurdistan Irak men har bott i Linköping i över 20 år. Hon kommer från en familj som har en stor erfarenhet inom restaurangbranschen och under hela sitt vuxna liv har hon arbetat på restauranger och gatukök.

Den nya restaurangen har blivit populär från start och kunderna är inte rädda för att prova på nya rätter från Mellanöstern

– Efter vår renovering och uppfräschning av lokalerna, nya maträtter, inredning och dubbelt så stora lokaler har gästerna börjat hitta hit, berättar Amira.