• Stephan Fasth och Alice Reidarsson ska gå på bio på Skärtorsdagen. Foto: Tommy Pettersson

Påsk på Filmstaden

På självaste skärtorsdagen kommer man att visa en familjefilm om Jesu liv och verk på Filmstaden. Bakom initiativet står Stephan Fasth, aktiv i bland annat, Gideoniterna och mannen som låg bakom det omtalade "Jesus-tåget" 2008.

Många väljer att gå i kyrkan i påsktid. Men nu kan man lika gärna gå på bio om man så vill då man där på Skärtorsdagen visar en film om Jesu liv och verk.

– Om man som troende tar med sig en icketroende vän så går den in gratis. Vi tror att det är ett bra sätt att sprida kunskap om Jesus och vem han var. Det blir två visningar under skärtorsdagen, en klockan 15.00 och en klockan 17.00, efter varje visning kommer vi sedan att samlas för att prata om det vi sett och har man sedan frågor så kanske jag eller någon annan av oss svara på det.

Prata om Gud

– Det kommer att finnas representanter från flera samfund under och efter filmvisningarna, menar Stephan Fasth och får medhåll av Alice Reidarsson som är aktiv i "Jesusbussen" som även den kommer att finnas på plats på Stora Torget i vanlig ordning.

– När man sedan lämnar Filmstaden kommer man att få med sig en kopia av filmen vi just sett, avslutar Stephan Fasth.