• Magnus Vegfors och biträdande verksamhetschef Sigrid Kindstrand.
  • Medicinskt Centrum ligger centralt placerat i Linköping. Foto: Tommy Pettersson

Patienten i centrum

Mitt i stans centrum på S:t Larsgatan ligger Medicinskt Centrum, MCL. I en vacker Patriciervilla, som enligt uppgift ska ha Linköpings första installerade vattenklosett men nu kan ses som ett mueeföremål, kan patienter genomgå behandlingar för ortopediska titthålsoperationer, ljumskbråck, idrottsskador och steriliseringar.

MCL- enheten är en del Neron Hälso- och Sjukvårdsutveckling AB som driver sjukvård på ett flertal olika platser i Sverige.

Olika grenar

I det pietetsfullt renoverad huset erbjuder man behandlingar inom olika specialiteter som gynekologi, ortopedi, kirurgi och urologi. I Linköping jobbar sex läkare, tio specialistsjuksköterskor, två undersköterskor och fyra sekreterare. Verksamhetschef i Linköping är Magnus Vegfors, en anestesiläkare med full klinisk tjänstgöring. Magnus har en lång och gedigen erfarenhet inom landstingsdriven sjukvård. Hos Medicinskt Centrum har han arbetat sedan 2009.

– Vi kan säga att koncernen står på tre ben. Specialistvård som finns främst här i Linköping, primärvård med vårdcentraler runt om i Sverige som bland annat finns också i Norrköping och företagshälsovård berättar Magnus Vegfors och fortsätter.

– Vårt koncept är att skapa trygghet hos våra gäster speciellt före en operation. Läkarna är nära patienten i våra små specialistteam. Vi tycker det är viktigt att skapa en god arbetsmiljö och stämning i vår personalgrupp för det återspeglas i vården.

Vi behöver varandra

MCL har ett landstingsavtal och ett i övrigt nära samarbete med den offentligt drivna sjukvården. Idag finns det inget konstigt med att privat och offentlig vård samarbetar på ett effektivt sätt.

– Vi kommer snart kunna erbjuda våra patienter laserbehandling av åderbråck. Vi har nyligen kommit i gång även med egen utredning/diagnostik med toppmodern ultraljudsteknik. Det här är vi väldigt stolta över att vi ligger i framkant här, avslöjar Magnus Vegfors avslutningsvis.