• Sven-Åke Överström manar till kamp. Foto: Stefan Hedström

Pensionärer och löntagare

- en samhällsklyfta

Den 14 mars kommer man att träffas för demonstration på Borggården. Det är pensionärsföreningarna med PRO i fronten som är den drivande kraften bakom demonstrationståget. Kravet: lika skatt för pensionärer och löntagare.

PRO menar att det är orättvisa skatter, där pensionärer betalar mer skatt än löntagare. Sammanfattningsvis: det är fel att människor som genom hårt arbete byggt upp vår välfärd bestraffas med högre skatt.

Klyftor

– Klyftan mellan pensionär och löntagare har minskat tack vare vår kamp, men vi betalar ändå för mycket. I dag är det ett snitt på 400 kronor mer än löntagaren. Detta betyder att ett pensionärspar betalar cirka 10 000 kronor mer på ett år än ett löntagarpar. Detta är självklart inte acceptabelt och också anledningen till varför vi demonstrerar, säger Sven-Åke Överström, KPR-ansvarig för PRO samorganisation.

PRO pekar också på Sifo-undersökningar och ett enat Sverige, där 86 procent av Sveriges befolkning anser att det är fel att pensionärer får betala mer i skatt.

14 mars

Den 14 mars kommer marschen att gå mellan Borggården och Missionskyrkan. Väl inne kommer det ett tal från en skatt- och pensionsexpert.

– Vi har också så bjudit in politiker, både lokala och riksdagsledamöter. Det kommer med andra ord finnas tid till att ställa dem mot väggen, säger Sven-Åke Överström.