• Per Gessle åker på turné. Foto: Claudio Bresciani/TT

Per Gessle intar Stångebro

I sommar åker en av Sveriges allra största artister och låtskrivare Per Gessle ut på en stor sommarturné under namnet "En vacker kväll. Sommarturné 2017". Lördag 12 augusti spelar Per Gessle på Stångebrofältet i Linköping.

Biljetterna till denna efterlängtade turné, som kommer bjuda på låtar från hela Pers otroliga karriär är redan ute till försäljning och åtgången är enligt uppgift god.

- I sommar välkomnar vi en av Sveriges största låtskrivare till Linköping och Stångebrofältet. Det blir garanterat en vacker kväll i augusti med låtar från Per Gessle otroliga musikaliska karriär. Gessle kommer att bjuda på musik från såväl Gyllene Tider, Roxette som från sin solokarriär. Vad är mer sommar än Per Gessle och låtar från Gyllene Tider? säger Johan Janson Projektledare på Visit Linköping & Co.

Så här skriver Per själv om turnén:

Det är dags att ta en musikalisk selfie! Jag har skrivit låtar och varit artist i 37 år. Helt klart lyckligt lottad. Tre karriärer har det blivit. En med Roxette, en med Gyllene Tider och en alldeles solo. Alla tre är olika men ligger lika nära mitt hjärta och bär mitt personliga DNA och nu, till sommaren 2017, tänkte jag blanda om i min gryta och spela låtar jag skrivit som betytt extra mycket för mej. Både från Roxette, Gyllene Tider och från min soloresa. Det känns rätt. Och på tiden.