• - Mossgrönt och gröna växer, speciellt kaktusar, är inne i höst, säger Annette Ekenblom, butiksägare. Foto: Linn Strelin
  • 100 procent stearin är en populär och vacker produkt. Foto: Linn Strelin
  • Glöm gardiner, nu ska glaskulor med växter och ljus hänga i fönstret. Foto: Linn Strelin
  • Budda är en inspiration till höstens sinnesstämning. Foto: Linn Stelin

Personligt är viktigt

"Tillbaka till oss själva" och "känna är det nya tycka" är höstens inredningstrender. – Hemmet ska få dig att må bra och vara avkopplande. Man ska sätta sin personliga stil på det, säger Annette Ekenblom som äger Chrianne.

Chrianne är en present- och inredningsaffär som ligger i den mysiga stadsdelen Tannefors. Butiken har funnits i Linköping sedan 1995 och har ett sortiment som passar alla smaker, åldrar och plånböcker. De satsar stort på ljus, även kända för sina ljusarrangemang. Annette Ekenblom som äger butiken berättar vilka inredningsdetaljer som gäller i höst. Först och främst är det prylar i färgerna vinrött, guld, koppar, silver och grönt samt gröna växter. Störst är kaktusar och monstera blad. Det ser även ut som att gardinerna tillhör det förflutna. Nu ska det vara glaskuber, fyllda med växter och ljus, upphängda i ett vackert rep eller grövre snöre i våra fönster.

På Formexmässan i Stockholm under augusti så syntes själsliga detaljer. Introt "tillbaka till och själva" och "känna är det nya tycka" var ett ledord genom hela höstsäsongen. Därför syns mycket grönt och grövre inredningsprylar så som sten, rotting, trä och marmor. Även prydnader som drömfångare och Budda lär bli populärt. Men något som ligger Annette Ekenblom varmast om hjärtat är ljusen, alla olika doft- och värmeljus samt sin personliga favorit i 100 procent stearin. Stearinljusen av 100 procent stearin är nämligen en miljöprodukt, då råvaran är förnyelsebar. När den brinner blir det även vackra mönster.

– Vi blir mer medvetna om miljön och då tycker jag att våra ljus av 100 procent stearin är fantastiska och otroligt vackra, avslutar Annette Ekenblom.