Perukman kvaddade fyra polisbilar

Tungt kriminell var drogpåverkad

I onsdagskväll skulle polisen stoppa en bilist som patrullen visste sakande körkort. Det slutade dock med att fyra polisbilar blev illa tilltygade och två av dem fick bärgas från platsen.
Det var runt halv nio på kvällen som en polispatrull skulle stoppa en personbil på Vasavägen som det blev både dramatisk och farligt. Till slut hamnade personbilen och polisbilar som jagade den på Bergsvägen vid Abiskorondellen. Mannen i personbilen ska ha kört in i flera polisbilar och två av de fyra bilarna fick bärgas från platsen. Flera polismän krävdes för att övermanna och gripa föraren. För att undvika att bli igenkänd då han saknar körkort, bar mannen en peruk men trots detta så kände kollegorna igen honom.

Grovt kriminell

– Det här är en av våra mest kriminella personer som vi har här och han har ett digert brottsregister med hela 54 domar på sig och med mellan en och tolv brott i varje. När jag började arbeta som polis 1986 så ansågs den här mannen vara en av landets allra farligaste personer. Man trodde att om man som den här mannen är född 1957 så skulle man lugna ner sig med åren men så verkar det inte vara i det här fallet, säger Thomas Agnevik, pressinformatör hos Linköpingspolisen, och fortsätter:

Ingen blev skadad

– Just nu förekommer han i ett flertal öppna utredningar så han är, minst sagt, brottsaktiv. Efter att mannen gripits så fördes han till US för provtagning och senare under kvällen/natten så anhölls han av jouråklagare.

– Lyckligvis blev ingen skadad de här gången trots att den nu anhållne mannen körde som en blådåre, avslutar Thomas Agnevik med tillägget att han nu är misstänkt för grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik och drograttfylleri.