• ”We will rock you”! Peter Johansson ger sig ut på ännu en stor turne med Queens musik i bagaget. Foto: Pressbild

Peter Johansson tolkar Queen på arenaturné

Med maffig kör, musikalstjärnor och stor orkester intar Peter Johansson nu Cloetta Center i ännu en hylling till rockbandet Queen och deras musik. Sjunde februari står han på scenen i Cloetta Center.

I februari 2015 åker artisten, sångaren och Queen-älskaren östgötafödde Peter Johansson ut på en stor arenaturné med ”Champions of Rock”, där Peter tillsammans med sina kollegor från West End Jenna Lee-James och Nina Söderquist och ett brittiskt band från Londonuppsättningen av ”We Will Rock You” samt kör bjuder på en enastående hyllningskonsert till Queen och deras musik. ”Champions of Rock ” är en uppföljning till Peters tidigare turnésuccéer från 2009 och 2010. Stor premiär blir det den 7 februari i Cloetta Center i Linköping som sedan följs av ytterligare sju konserter över hela landet. ”Champions of Rock” är en magnifik konsertupplevelse där gästartister och band hämtats direkt från London för att tillsammans med Peter göra Queens storslagna låtar rättvisa.

Klassisk musik

- Det känns fantastiskt kul att ta ”Champions of Rock” på en arenaturné, och jag längtar efter att få framföra alla klassiska QUEEN-låtar tillsammans med mina vänner från London! säger Peter Johansson. Peter har nyligen gjort stor succé som Stacee Jaxx i hårdrocks-musikalen ”Rock of Ages” på Chinateatern i Stockholm och tidigare i år avslutade Peter publik- och kritikerrosade turnén ”Jesus Christ Superstar” med Ola Salo där Peter spelade Judas. En roll som han fick topprecensioner för i pressen.

Turnédatum

7 februari Linköping, Cloetta Center

13 februari Göteborg, Scandinavium

20 februari Stockholm, Ericsson Globe

21 februari Karlstad, Löfbergs Arena

27 februari Malmö, Malmö Arena

28 februari Växjö, Vida Arena

6 mars Örnsköldsvik, Fjällräven Arena

7 mars Luleå COOP Norrbotten Arena