• Yusuf Rashit är en av de nya ägarna av pizzerian Nya Romana. I skrivande stund kämpar de för bättre parkeringsplatser i anslutning till lokalen. Foto: Dennis Petersson
  • De är redo att servera nygräddade pizzor, både i restaurangen och hemma vid ytterdörren. Foto: Dennis Petersson
  • "Allt är helt nytt", säger ägarduon. Det är en stor renovering som genomförts. Foto: Dennis Petersson
  • Numera heter pizzerian Nya Romana. Foto: Dennis Petersson

Pizzerian där allt är nytt

För tre månader sedan tog Yusuf Rashit och Xarib Bamarne över rodret på Pizzeria Romana. Med det nya ägarskapet genomfördes en omfattande satsning och nu, efter mycket slit, är allt klart. Inget ser ut som det gjorde innan och restaurangen i Tannefors har fått ett nytt namn, nämligen Nya Romana. – Allt är helt nytt, säger ägarduon.

På Nya Tanneforsvägen i Linköping finns det många pizzerior längs vägkanten. Konkurrensen om kunderna i stadsdelen är tuff, men de nya ägarna på pizzeria Nya Romana fokuserar helt och hållet på sig själva, det är där framgången ligger menar de. 

– Man kan inte tänka på konkurrensen. Har man färsk, god och bra mat så kommer kunderna automatiskt. Till en början har det gått lite trögt, men sakta men säkert blir det allt bättre. Det gäller att ha tålamod, säger Yusuf Rashit. 

Stor renovering

Per omgående efter övertagandet av restaurangen påbörjades en omfattande renovering. Med en budget i 300 000 kronors klassen har de uppdaterat lokalens utseende, köpt in en ny pizzaugn och höjt kvalitén på den mat som serveras. Pizzerian har minst sagt fått ett nytt ansikte.

– När vi tog över såg lokalerna väldigt illa ut, det såg inte så fräscht ut alls. Nu är allt helt nytt, och vi har så mycket svensk mat som vi bara kan. Målet är att utveckla menyn med husmanskost, det känns som den maten har försvunnit lite från Linköping, men det är svårt att hitta en person som är bra på den typen av mat, säger Rashit. 

Problem för gästerna

Parkering är ett stort problem för de nya ägarna. De har inlett en dialog med kommunen för att komma fram till en lösning.

– Läget för pizzerian är bra, men för de personer som inte kan gå så långt behövs det en parkering. Nu måste de ställa bilen alldeles för långt bort, och det är ett problem.

När de har etablerat den nya verksamheten vill restaurangägarna införa en frukostbuffé, ett koncept de tror mycket på.

– Vi ser väldigt ljust på framtiden, avslutar de.