Polisen släpper Tanneforsrånet

”Offer” knivskar sig själv

I lördags skedde ännu ett rån i Tannefors och även denna gång i närheten av slussarna. Denna gång var det en nyinflyttad man i 20 års ålder som blev av med en större summa kontanter och sin mobiltelefon men han blev även knivskuren. Nu lägger polisen ner utredningen av det senaste överfallet.
Det var i lördags, den 18 april, som en yngre och nyinflyttad man befann sig på fel ställe och vid fel tillfälle. Det är i alla fall vad han uppgett för polisen.

– Mannen, som är 20-års ålder, kom och gick på Östra Strandpromenaden nere vid Stångån, då han stöter ihop med två män som såg ut att vara i 20 – årsåldern, mörka och en av dem med, så kallade, rastaflätor, eller dreadlocks, som det också heter, sade polisens utredningsbefäl, Mikael Persson under gårdagen. Nu lägger polisen ner den utredningen av det senaste överfallet i Tannefors.

Det går inte ihop

– Det är så mycket i det här fallet som inte går ihop överhuvudtaget så jag beslutade precis att vi lägger ner det här ärendet, säger kriminalinspektör Henry Jansén vid Linköpingspolisen och fortsätter:

– När vi tittade närmare på det här och höll förhör med den förmodade målsäganden så insåg vi att det här inte har gått till på det sätt som denne har påstått. Hur skadorna uppkommit är heller inte klarlagt och det kan mycket väl vara så att han själv tillfogat sig dem, forstätter henry Jansén som i övrig är ganska tystlåten i fallet och om skälet till att utredningen nu läggs ner.