• Stefan Nelly är inte odelat positiv till den nya rondellen. Foto: Tommy Pettersson

Positiv till rondellen

Sedan en tid står rondellen i Tannefors och vid Braskens bro klar men inte helt otippat har detta blivit till en flaskhals i rusningstid.

Att det var stökigt och bökigt när Östra länken färdigställdes råder det inget tvivel om. Nu när den stora strukturomvandlingen är klar så har situationen blivit bättre för de affärsägare som har sina rörelser precis vid den nya rondellen men istället har ett nytt problem uppstått. Vid rusningstid - då alla drygt 4 000 personer som jobbar på SAAB ska hem på en och samma gång -  blir det köer och trafikstockning.

Långa köer i rusning

– Från klockan 16.00 och fram till 17.00 så är det långa köer och trafikproblem både för dem som ska över Braskens bro men även för dem som ska åt andra hållet och in mot stan eller ut på E4:an, berättar Stefan Nelly, platschef på Nordsjö Interiör som ligger just bredvid den nya rondellen.

– Man måste öppna för ytterligare ett körfält på bron eller lösa det här på något annat sätt för det är riktigt illa under rusningstrafiken, menar Stefan Nelly. Han säger också att under övriga tider så har det blivit ett lyft för området.

Mera synlig nu än då

– Jag tror faktiskt att vår butik har blivit mer synlig nu när man har gjort om vägen och rondellen här utanför och det är självklart bra. Det har även blivit lättare att köra intill här när vägen blev omgjord, avslutar Stefan Nelly på Nordsjö Interiör.