• Norrköpings och Liberalernas kommunalråd i Norrköping har ett gott öga till Prideveckan och prideparaden. Foto: Tommy Pettersson

Prideparaden 2017 överträffade alla förväntningar

Rekord- antal deltagare och organisationsaner

Det undgick väl inte någon Norrköpingsbo och inte någon annan person heller för den skull att Prideveckan intog kommunen förra veckan med färger, glädje och kärlek.

 

? Mellan den 5 och 7 maj ägde ett antal imponerande aktiviteter rum i Norrköping och det var som vanligt Prideparaden som värmde allra mest. Det färgglada tåget ringlade sig genom staden med skratt och samtidigt ett seriöst budskap som kortslöt alla fördomar kring sexuell läggning.

Rekorddeltagande

Prideparaden som startade 2009 växer hela tiden och i år samlade man ännu ännu fler deltagare än förra året, nästan 5 000 mot förra årets dryga 3 000. Man hade också fler anmälda organisationer anmälda än vad som var fallet 2016, 32 organisationer 2017 jämfört med 18 anmälda 2016.

En som engagerat stöder hela arrangemanget är Reidar Svedahl, kommunalråd i Norrköpings kommun. Reidar gick runt i Kaktusparken, där alla pridedeltagare samlats initialt, och språkade med folk.

– Det här är en fantastisk upplevelse och mycket positivt för kommunen. Här visar man att alla är lika mycket värda och att tusen blommor får blomma, utbrister Reidar Svedahl.