• Än lever Priso på den klassiska Prisotomten. Foto: Tommy Pettersson

Priso hänger kvar ett tag till

Populära Priso i Övre Vasastaden hänger kvar ett tag till. Affären kommer att vara kvar ända fram till sommaren genom nytt avtal som nyligen tecknats med Stångåstaden.

Stångåstaden och Axfood har skrivit att nytt avtal som gör att matbutiken Priso i Övre Vasastaden kan hålla öppet fram till början av juni 2016. Då kommer det också att finnas en ny lokal för en mataffär i området.

Stångåstaden äger marken där Priso ligger och planerar för att bygga cirka 300 bostäder på tomten. Den ursprungliga planen var att Priso skulle stänga vid årsskiftet och öppna en ny Hemköp-butik i en annan lokal. Men den lokalen är försenad och det innebär att Övre Vasastaden skulle stå utan matbutik ett halvår. Nu har Stångåstaden gjort stora förändringar i byggplaneringen för att butiken ska kunna finnas kvar fram till sommaren.

- Vi har lyssnat på de närboende och hittat en lösning som är bra för alla, säger Anders Stjärnberg, fastighetschef Stångåstaden. Vi börjar helt enkelt bygga från ett annat håll så att Priso kan hålla öppet.

Den nya lösningen innebär alltså en del förändringar i byggprojektet. Sammanlagt bygger Stångåstaden cirka 450 nya lägenheter i Övre Vasastaden.