• Johanna Johnsson tar med sig minnet av en bra fest den 4 maj. Foto: Tommy Pettersson

Projektledaren minns festen

Nu slutar projektledaren för 600-årsfirandet Johanna Johnsson för att gå vidare i livet och utveckla andra sidor av sig själv. Vad hon ska göra vill hon dock inte berätta.

Det ligger ingen schism eller andra saker bakom hennes något tidiga sorti utan det var hennes eget val.

-Mitt kontrakt hade löpt ut och jag var erbjuden ett halvårs förlängning men då valde jag att tacka nej till det, berättar Johanna Johnsson och fortsätter att berätta om hur hon vill ha sin framtid.

Utveckla andra sidor

-Jag vill utvecklas åt ett annat håll och det är mest därför jag väljer att lämna Åtvidaberg nu. Sedan är väldigt mycket av det som ska genomföras under 600-års firandet planerat eller genomfört redan. Det kommer inte att tillsättas någon person efter mig som ska ha ett helhetsgrepp över det fortsatta firandet men styrgruppen finns självfallet kvar, sedan kommer en del tillfälliga projektledare att tas in om så krävs, fortsätter Johanna Johnsson att berätta. Däremot vill hon inte berätta vad hon ska ta sig för i framtiden, bara att hon vill prova på något annat. Men hon gläds mycket av det som varit under hennes tid i Åtvidaberg och som projektledare för firande av Åtvidabergs första 600 år.

Minnas alla möten

-Mest kommer jag nog att minnas alla möten med de som jobbat här och med firandet särskilt. Det har varit så många härliga och engagerade människor så man blir nästan rörd. Trots en del kritik och lite gnissel så blev det ett väldigt lyckat firande den 4 maj med otroligt många besökande från både när och fjärran. Det var ju även verkligt bra väder den där dagen och det gjorde säkert sitt till, avslutar Johanna Johansson som gjorde sin allra sista dag som projektledare för Åtvidabergs 600-års firande nu i fredags, den 14 juni.