• Marcus Dahlqvist sköter baren på Pitchers och Stefan Eriksson bokar banden i nya rockklubben The Crypt. Foto: Tommy Pettersson

Pub, nattklubb och rockbar i ny tappning

Pitchers på Ågatan nysatsar nu och öppnar både nattklubb och rockbar. Efter renovering och en rejäl uppfräschning öppnar man upp den 6 november och först ut i ”The Crypt” är ingen mindre än rockaren Danko Jones från Kanada.

Nu öppnar Pitchers nattklubben Doom och rockbaren The Crypt nere i den gamla nattklubbslokalen där tidigare Pitchblack och före det Blue Heaven låg.

Fullt ös i kryptan

Bandbokaren Stefan Eriksson har gjort ett gediget arbete och redan nu börjar kalendern se full ut. Ännu är det några bitar som ska falla på plats.

– Vi öppnar starkt med Danko Jones den sjätte november och sedan kör vi på varje onsdag med mer kända band som Sister Sin och Bonafide. De andra dagarna blir det mindre kända band och en hel del från den lokala scenen vilket jag tycker är väldigt roligt, säger Stefan Eriksson. Redan nu har han inlett ett samarbete med olika studieförbund som har spelhungriga band. Alla typer av musikstilar kommer att representeras och inte bara rock utan det kan bli både blues och punk framöver i den gamla anrika lokalen som Ebba Grön en gång uppträdde i.

Nattklubb och bryggeri

I samma veva öppnar nattklubben Doom som kommer att hålla öppet på helgerna medan puben varit öppen sedan i augusti. Man har vid en renovering bytt golv, renoverat köket och fräschat upp det mesta. Planer finns dock framförallt för mat och dryck och då i form av ett mikrobryggeri.