• 50 år är inte nån ålder på en gammal punkare. Foto: Gustav Skogens

Punkfarfar ”Biffen” har fyllt 50

Visst är han en riktig Linköpingsprofil Peter ”Biffen” Karlsson som nu fyllt 50 år men fortfarande känner sig ung i sinnet men lite för seg för riktigt nattsuddande.
Det har gått en tid sedan ”Biffen” tog klivet över 50-strecket men han känner sig ännu ung i sinnet eller som han säger med en välbekant klyscha ”man är ju aldrig äldre än vad man gör sig”.
– Enda skillnaden är den att jag numera inte orkar vara ute till klockan 6 på morgonen när det ska nattsuddas. I lördags hade jag fest för att fira tillsammans med vänner och då orkade jag vara uppe till 04.00 vilket förvånade mig lite, skrattar ”Biffen” då vi pratas vid om detta med att fylla 50 år och vara mitt i livet som man brukar säga.

Busgrabb från Skänninge


Född och uppväxt i Skänninge. Busgrabb i skolan, idrottsunge som fångades av punkens ursinne i slutet av 1970-talet och numera arbetandes på LHC – Event med, bland annat, mediekontakter för både LHC och LFC.
– Steget mellan punk och ishockey är inte så stort som man kan tro. Det är samma aggressivitet, samma intensitet och samma engagemang skulle jag vilja påstå. Det var i alla fall det som fick mig att bli hockeyfrälst. Jag minns själv när vi spelade landhockey med bandklubba och tennisboll på gatan i hemma i Skänninge. Det kunde gå ganska tufft till, skrattar ”Biffen” som var något av en busgrabb a la Emil i Lönneberga när han gick i skolan. Aldrig elak och nog ganska omtyckt av både kamrater och lärare gjordes det hyss som att hissa upp skolans vaktmästares byxor i flaggstången.

Kurt i kuvös


– Det var kanske inte så smart att vara busig i skolan och det var helt klart inte bra att gå ut med 1,2 i medelbetyg från årskurs nio. Men jag har alltid strävat efter att ha kul på jobbet och aldrig tänkt på någon karriär, säger ”Biffen” men eftertanke i rösten. Banden som fanns i Skänninge på den tiden var Destroy och Kurt i Kuvös. Man spelade flitigt ute och kom det 150 personer på en spelning var det dåligt.
– Sedan jobbade jag på Studiefrämjandet och på Skylten under många år med spelningar, band och replokaler men hela tiden fanns idrottsintresset där och sedan, ganska många år nu, arbetar han med media och event på LHC – Event som företaget heter.

SM-Guld till LHC


– Jag jobbar med ganska många olika saker även om jag lärt mig delegera mera nu för tiden. De event vi jobbar med är knutna till både LHC och LFC och de görs utan för respektive lag arenor.
– Om vi prats vid om 10 år igen så har LHC tagit SM-guld. och är jag kvar i föreningen så har jag bytt arbetsuppgifter. Kanske har jag börjat jobba med mat eller gastronomi på ett eller annat sätt, säger ”Biffen” som inte har något emot att kallas ”punkfarfar” då han för en tid sedan fick sitt första barnbarn.