Radhusbrand i Tokarp

En person förd till sjukhus

LINKÖPING Det var vid lunchtid som ett larm inkom till 112 om att det brann i ett radhus i Tokarp. En person fick föras till sjukhus med ambulans.

 

Det var strax efter klockan 12.00 som det inkom larm till Räddningstjänsten om att det brann i en radhuslänga på Fårbogsvägen i Tokarp.

-Det här ser inte alls bra ut, berättade polisens presstalesperson Thomas Agnevik som lade till att en person, troligen den som slagit larm, förts till sjukhus efter att ha andats in av brandröken och klagat på att han haft svårt att röra på sig och inte kunnat resa sig upp. Initialt var fem olika enheter på plats för att bekämpa elden men detta utökades till sju vid 13.00-tiden.

Stor spridningsrisk

-Branden startade i ett av de inre husen i en radhuslänga om fyra hus. Spridningsrisken är väldigt stor och det jobbas hårt på att se till så branden inte sprider sig till de andra husen. Polisen hjälper för närvarade till med att lokalisera de boende i husen. En av familjerna befinner sig dock i säkerhet och utanför sin bostad redan tidigt, berättar Thomas Angevik som i övrigt inte ville spekulera om någon ytterligare person befann sig i det brinnande huset. Vid 13.10-tiden stod det klart att samtliga boende var evakuerade. Ganska snart var branden fullt utvecklad och man kunde se lågorna brinna genom taket. Spridningsrisken bedömdes som stor till de intilliggande radhusen och Räddningstjänsten fick ägna sig åt att se till så branden inte spred sig till de andra husen i längan eller till andra hus i närheten.

Stora skador

-Det är ännu för tidigt att spekulera kring varför branden uppstått utan det får den framtida utredningen ge svar på, avslutar Thomas Agnevik.

Polisen hade spärrat av ett större område på Fårbogsvägen och enligt vittnen på plats var det stora skador även på de hus som inte eldhärjats.