• Rebecka Widar förbereder sig inför tävlingen och arbetar här med ullmaterial tillsammans med blommorna. Foto: Kajsa Nilsson
  • I höst får vi se mycket dahlior som snittblommor. Rebecka Widar menar att rött, orange och cerise bildar en fin höstig bukett tillsammans. Foto: Kajsa Nilsson
  • Just nu är återvinning hett. Dessa krukor är gjorda av återvunnet material i form av vaxat papper. Foto: Kajsa Nilsson
  • I ett annat blomsterarrangemang har Rebecka Widar tagit in påfågelfjädrar som dekoration. Foto: Kajsa Nilsson

Rebecka tävlar med blomsterarrangemang

Rebecka Widar från Systrarna Grön hänger med i blomsvängen och har flera tips att dela med sig av till de som vill förnya hemmet såhär till hösten.

– Jag ser blommor som accessoarer till hemmet, det är kul att förnya sig, säger hon och visar runt i den mysiga lilla lokalen i centrala Linköping.

De fem floristerna på Systrarna Grön arbetar med arrangemang, blombinderi och vanlig butiksförsäljning. Allt i butiken matchar väl och ser genomtänkt ut.

– Vi vill ha harmoni i butikens färger och tar därför inte in alla färger av alla blommor. Det är bättre att hålla en avskalad helhet, säger ägaren Rebecka Widar.

Trasmattor och ull

Förutom själva växterna skapas en ombonad helhet med hjälp av pynt och dekorationer.

– Just nu arbetar vi mycket med tygremsor och ullmaterial, berättar Rebecka och visar hur hon har virat tygremsor i närliggande kulörer runt en vas för att skapa trasmattekänsla. Av ull använder hon garn för dekoration, men även större stycken av tovad ull.

Elmia Garden

Vid utgivning av denna tidning är Rebecka Widar i Jönköping för att pröva lyckan i Elmia Gardens stora floristtävling.

– Jag har varit med två gånger tidigare och har som bäst placerat mig på fjärde plats. Tävlingsuppgifter och blomlista får jag på plats, men jag får ta med mig material och verktyg hemifrån, säger hon.

Prestigefyllt

På deltagarlistan finns tre Linköpingsflorister representerade. Förutom Rebecka Widar från Systrarna Grön ska Jimmy Englund från Stilfloristerna och Mari Hedestad från Praktiska delta i tävlingen. Totalt är 20 florister uttagna till tävlingen och enligt Emlia Garden själva är det Sveriges mest prestigefyllda tävling för florister.

– Jag får mycket inspiration av att vara med i den här tävlingen, det blir som en kick inför hösten, säger Rebecka Widar.