Redan succé för nytt drakbåtsrace

På lördag den 23 augusti är det återigen dags för drakbåtsrace efter åtskilliga år i träda. Redan innan start är succén ett faktum då hela 60 lag är redo att sätta åran i Stångåns vatten.

Drakbåtsfestivalen var ett populärt arrangemang som startade redan 1992 och höll på under att antal år. En folkfest som lockade olika lag att paddla en bestämd sträcka på den del av Stångån som ingår i Kinda kanals vattenled. Gay Bengtsson på The Camp är en av dem som sett till att den uppskattade tävlingen återuppstår.

– Jag kan sammanfatta det hela med ett ord och det är succé. Vi har 60 anmälda lag och vi skulle nog kunna ha hundra på startlinjen redan i år, menar Gay Bengtsson då vi pratats vid under måndagen och han just tagit ännu en promenad runt Stångån för att kolla av start- och målplats bland annat.

60 lag anmälda

– Det här är en riktig snackis i Linköping just nu, faktum är att jag inte varit med om något liknande under alla mina år. Att det blivit den framgång som det blivit beror i mångt och mycket på att de som var med då för 12 år sedan och ännu längre sedan berättat om drakbåtsracet för sina barn och att de nu också vill vara med, säger Gay Bengtsson med eftertryck.

– Läser man startordningen över de lag som ställer upp hittar man särskilt spännande matcher där både Socialdemokraterna och Moderaterna ställer upp. Andra namn som sticker ut är Tingsrätten, Östgöta Sädeslag och Förvaltningsrätten.

Drakbåtsracet är en del av Linköpings stadsfest och äger rum nu på lördag, den 23 augusti, start klockan 09.00 och sedan håller man på till 19.00.