• Mellan 5 000 och 6 000 personer besökte Upplevelsekvällen i Bergs slussar. Foto: Rolles foto
  • Välgörenhetsarrangemanget hade ett fullspäckat schema för såväl stora som små. Enligt Göran Ingvald är målet att alla från två till hundra år ska ha något att göra. Foto: Rolles foto

Rekordmånga besökte Upplevelsekvällen

I år lockade Upplevelsekvällen mellan 5 000 och 6 000 besökare tack vare fler aktiviteter och den nya platsen.

Efter åtta år har Upplevelsekvällen blivit så populär att den fick flyttas från Malfors till Bergs slussar. Tidigare år har ungefär tusen personer besökt välgörenhetsarrangemanget, så i år blev det en enorm ökning. Under lördagen kom besökare från hela Östergötland och även en hel del turister.

Samlade in rekordmycket pengar

Upplevelsekvällen arrangeras ideellt av Lions och finansieras genom 80 sponsorer och 11 samarbetspartners. Hela överskottet går till Barndiabetesfonden och Hjärtebarnsfonden.

– Förra gången samlade vi in 123 000 kronor och i år blir det nytt rekord. Hur stor summan är vet jag inte än, det kommer avslöjas om ungefär en månad, säger Göran Ingvald som är projektledare och grundaren till Upplevelsekvällen.

Mojje blev barnens favorit

Eventet bjöd på ett fullspäckat program i år. Barnen kunde bland annat klättra, rida ponny, hoppa i hoppborgen och åka skateboard. Två nervkittlande inslag var segeltävlingen och kaninhoppningstävlingen.

– Höjdpunkten för barnen var Mojje. Då samlades otroligt många barnfamiljer.

Även Peter Bláha, känd som gladiatorn Pansar, och allsången med Magnus Bäcklund lockade många personer.

– Vår målsättning är att alla från två till hundra år ska ha något att göra.

Positiv respons

Kommer Upplevelsekvällen tillbaka nästa år?

– Det beslutet får vi ta längre fram. Vi behöver ekonomisk teckning och dessutom ligger det mycket jobb bakom arrangemanget. Men det är kul när vi får så mycket positiv respons och det bästa är att vi bidrar till välgörenhet, säger Göran Ingvald.