• Richard Lindblad var den som tog initiativet till Beerexpot. Foto: Tommy Pettersson
  • Det lokala Centralbryggeriet är en av  många utställare. Foto: Tommy Pettersson

Rekordmånga utställare på Beerexpo

Den 18 mars är det dags igen för familjen Lindblad att bjuda på en dryckesmässa i Linköping. Denna gång blir det öl som är i fokus i Konsert och kongresslokalerna.

Linköping Beer Expo grundades 2010 av Richard Lindblad som på den tiden var student på Linköpings Universitet och knäckte extra på Villevalla puben. Tillsammans med sin far Kenneth "Whiskyexpo" Lindblad har man utvecklat ett Beerexpo som är känt i hela Sverige.

Stadigt växande

Intresset för öl och ölmässor växer hela tiden och det märks inte minst på att bryggerier och utställare står på kö för att delta i publika evenemang.

– I år är det rekordmånga utställare, drygt 40 stycken, som är med på Beerexpot, säger Kenneth Lindblad och fortsätter.

– Linköping Beer Expo består av upplevelser för både den nyfikne nybörjaren och den erfarne ölkännaren På mässan finns ett stort antal sorter och det kan vara svårt att välja vad man ska prova. Det är därför en god idé att dyka upp tidigt för att hinna med att prova det man önskar.

 Renodlad mässa

Ambitionen är att arrangera en renodlad ölmässa där bryggerier och importörer kan erbjuda öl från både när och fjärran. Lindblads har även ambitionen att sälja in intressanta ölprovningar med en mängd olika teman, allt för att framhäva ölets smakbredd.

Mässidén är att alla ska ha chansen att få upp ögonen för den stora smakupplevelsen som ölvärlden erbjuder.