• Frasse Fransson från Motorentusiasterna och Sandra Månsson från Flygvapenmuseum var båda extremt nöjda under torsdagsträffen. Foto: Dennis Petersson
  • Bilträffarna bytte plats, men vad gjorde väl det? Besökarna strömmade in ändå. Foto: Dennis Petersson
  • Det var minst sagt fullproppat bland de cirka 600 bilarna. Foto: Dennis Petersson
  • Ungtupparna i bandet Twig bjöd på fartfylld musik. Foto: Dennis Petersson
  • Många ideella krafter gjorde kvällen möjlig. Foto: Dennis Petersson
  • Foto: Dennis Petersson
  • Foto: Dennis Petersson
  • Foto: Dennis Petersson
  • Foto: Dennis Petersson
  • Flygplan blandades med bilar av alla dess slag. Foto: Dennis Petersson

Rekordpremiär för torsdagsträffarna

Vilken pangstart! När Frasse Franssons torsdagsträffar för första gången rullade igång vid Flygvapenmuseum i Malmslätt blev det dundersuccé direkt. Nära 600 veteranbilar och uppemot 4 000 besökare gjorde premiären till en riktig rekordkväll.

 

? – Det är helt sinnessjukt kul, jag fattar inte att det finns så mycket bilar. Jag hade tippat på 500 bilar, men det här är nog mer, och med all säkerhet rekord, säger arrangören medan han lotsar besökarna till rätt parkeringsplatser.

Logistiken

Köerna slingrade sig långa och omkring klockan 18:00 sträckte de sig ända från museet till E4:an. Den intensiva besökstillströmningen gjorde att logistiken sattes på prov, men med mängder av ideella krafter kunde stormen avvärjas och en kväll, fylld av glädje och gemenskap, kunde avnjutas i den efterlängtade och varma vårsolen.

Ett kvitto

– Jag skulle kalla det här en fantastisk kväll, och det kan vi, till stor del, tacka vädret för. Det här är även ett kvitto på att vårat tänk är rätt, även om vi inte längre är i Nykvarnsparken fortsätter folk att komma, och vi hade nog räknat med ett litet tapp, men så verkar det ju inte blir, säger en glad Frasse Fransson.

– När bilträffarna behövde en ny plats att hålla hus och Frasse kontaktade oss tvekade vi inte en sekund. Vi ville såklart gärna välkomna dem hit och sedan dess har vi jobbat hårt för att få till alla praktiska detaljer, och hittills ser det ju lovande ut. Det är fantastiskt kul, fyller Sandra Månsson, marknadskommunikatör vid Flygvapenmuseum i.

100 procent

Efter komplikationerna som varit inför den stundande säsongen var det en lättad arrangör som tog på sig hatten och glasögonen, gav sig ut bland besökarna och genomförde en av de mest lyckade torsdagsträffarna hittills.

– Om jag skulle ranka känslan på en 100-procentig skala är det definitivt 100 procent, det är hur kul som helst, avslutar Frasse.