• Camilla Lejon serverar glada nyheter från flygplatsen. Foto: Tommy Pettersson
  • KLM fortsätter att satsa i Östergötland med fler turer. Foto: Tommy Pettersson

Rekordsiffror för KLM

Albatross byggs om

Det händer mycket just nu på Linköping City Airport. Rekordartade siffror för KLM med närmare 13 000 resenärer under april månad.

Aldrig har så många flugit med KLM under en och samma månad. Dessutom blir det Nya krögare på den populära restaurangen Albatross som också byggs om inom kort.

Tillväxtpotential

KLM fortsätter att satsa i Östergötland med fler turer under perioden november - mars vilket innebär ett tillskott på drygt 15 000 flygstolar per år.

– Vi är oerhört glada över detta. Det innebär att näringslivet i Östergötland även under vinterhalvåret får ett mycket effektiv resande, framför allt när man reser långväga till USA och Asien från Linköping, säger Camilla Lejon, VD Linköping City Airport.

– Fantastiskt roligt och mycket bra för regionen att KLM stärker sin närvaro i Linköping ytterligare. Lunchavgången ger ökad flexibilitet för företagen i regionen och jag är övertygad om att den kommer få bra beläggning. Jag tror det finns en fortsatt stor tillväxtpotential för resandet från Linköping City Airport, säger Rickard Wallman, koncernchef på Fergas.

Nya krögartrio

Restaurang Albatross har under många år drivits av Helmut Kuhn och Walter Elfinger. Nu avslutar de sin verksamhet och restaurangen byggs om under sommaren.

Med de bästa råvarorna och stor yrkeskunskap hos Helmut och Walter med personal, har man drivit restaurang Albatross med den äran. Deras raggmunk, bratwurst med tysk senap och inte minst deras Västerlösa Schnitzel har lockat gäster från hela Linköping med omnejd. Helmut och Walter har nu valt att sälja sin restaurang och det är den välkända trion Ann-Catrin Måbäck samt Karin och Fredrik Eklund från Göta Hotell som tar över. Flygplatsterminalen ägs och driftas av Sankt Kors Fastigheter som står för ombyggnationen av restaurangen.

Rankad i White Guide

De tre drev under 14 år anrika Göta Hotell i Borensberg, som under flera år rankades som Östergötlands bästa restaurang enligt White Guide. En hel del nytt kommer att hända i och med ägarbytet vad gäller inredning och menyupplägg. Luncherna kommer att präglas av ett hållbart och medvetet tänk vad gäller råvaror där stort fokus kommer att ligga på grönsaksbuffén och ett minimerat svinn på lunchrätterna.

– Vi är mycket glada att få hit så välrenommerade krögare, en bra restaurang är vital för en levande flygplats. Det passar bra att det sker nu när vi inne i ännu ett expansivt skede när KLM ytterligare ökar sin trafik hos oss, säger Camilla Lejon i en kommentar.