• Rekordsumman var till en början dold. Foto: Patrik Ekström
  • Johnny Ludvigsson drar bort tejpen. Foto: Patrik Ekström
  • 127 000 blev ett bra tillskott. Johnny Ludvigsson och Göran Ingvald är båda nöjda med resultatet. Foto: Patrik Ekström

Rekordsumma till diabetesfonden

Under sju år har Upplevelsekvällen i Ljungsbro gett ett välbehövligt tillskott i Barndiabetesfondens kassa. Barndiabetesfondens ordförande Johnny Ludvigsson är tacksam för bidraget.

 Ljungsbro Sportfiskeförening har anordnat en upplevelsekväll för både barn, deras föräldrar och andra som velat komma och ta del av det som bjuds. Under dessa år har man samlat in och skänkt drygt 300 000 kronor. Nu kommer det ett tillskott i form av ytterligare 127 000 kronor. Det är en märkbart både rörd och glad Johnny Ludvigsson som tar emot den symboliska checken.

Forskning kostar

– Vi behöver alla pengar som vi kan få och det här är en stor summa, berättar den välkände diabetesdoktorn, tillika ordföranden i Barndiabetesfonden och fortsätter:

– Just när det kommer till barndiabetes så forskas det inte i den utsträckning som man kunde önska. Visst, det görs framsteg men inte i den takt man skulle vilja. Sedan har vi ont om pengar och det är, ärligt talat, svårt att få folk att skänka pengar till just barndiabetes. Då är det välkommet med en sådan summa som Göran Ingvald och Ljungsbros Sportfiskeklubb bidrar med.

– Vår styrelse har tagit ett beslut att 2013 var sista året vi gjorde den här upplevelsekvällen men jag vet inte, kanske tas det ett nytt beslut, men att ordna den här typen av arrangemang tar mycket tid och jag har fått göra det mesta själv, säger Göran Ingvald.

Mystisk sjukdom

Johhny Ludvigsson berättar att det finns många vinster med att forska kring barndiabetes. Faktum är att man inte ens vet hur sjukdomen uppstår men den ökar ständigt. Önskvärt vore att man hade lika mycket pengar som det finns till forskning om barncancer, vilket rör sig om mellan 50 till 60 miljoner, mot de kanske sex som barndiabetesfonden kan bida med. För att vi ska kunna förstå och kanske bota eller lindra för de barn som drabbas så måste vi kunna forska för att nå framgång, avslutar Johnny Ludvigsson och riktar ännu en tacksam tanke till Göran Ingvald och Sportfiskeklubben.