• Bamse var mest populär i alla fall hos barnen. Foto: Tommy Pettersson
  • Bert Ferin lockade med fina priser för de som kunde gissa väskans vikt. Foto: Tommy Pettersson
  • Mellan 2 600 och 3 000 besökare vandrade runt kring montrarna för att få veta allt om resor du är nyfiken på. Foto: Tommy Pettersson
  • Från Linköpings flygplats når man resten av världen med KLM exempelvis. Foto: Tommy Pettersson
  • Från Norrköpings flygplats när man 16 destinationer via reguljärflyg och charter. Foto: Tommy Pettersson

Resemässan 2017 i Östergötland

Med femtio utställare, intressanta föreläsare, kunnigt branschfolk och Bamse drog Resemässan in i Östergötland. Mässan besökte Louis de Geer i Norrköping på lördagen för tionde året i rad och Konsert & Kongress i Linköping på söndagen för nionde gången.

Arrangören Bert Ferin är en veteran i mäss- och konferensbranschen så han vet hur en slipsten ska dras. Bert har provat på att ordna stadsfestivaler och karnevalståg men nu driver han resemässor i Norrköping, Linköping och Visby. Till resemässan i Östergötland hade han dragit till sig en mängd utställare som lockade med resor till sol och bad, kulturella sevärdheter och specialäventyr till globala och lokal destinationer.

Bransch i medvind

Lokala researrangörer samsades med internationella företag. Bussresor, båtresor stod sida vid sida med flygbolag. Eller vad sägs om ett utbud av fyra flygplatser i närområdet, Norrköping, Linköping, Skavsta och Jönköping för alla som ville slippa ta sig till Stockholm eller Köpenhamn för att komma ut i världen.

– Mässorna har gått väldigt bra och det syns att hela resebranschen mår väldigt bra. Det finns ett jättestort intresse för resor idag flygplanen är fulla idag. Folk reser som aldrig förr. Kanske medelåldern har ökat något vilket innebär att man har råd att resa mer. I Östergötland är vi lyckligt lottade genom att vi har flera flygplatser i närheten och kompetenta researrangörer lokalt, berättar Bert Ferin.