Restaurangdrömmar

"Linköping - där restaurangdrömmar blir verklighet". Visst klingar det ganska bra ändå? Och även om sanningshalten går att diskutera tycker jag banne mig att det börjar luta åt det hållet. Jag är så imponerad över alla modiga entreprenörer vi har här i vår stad.

 

Tre restaurangbesök på tre dagar, med vitt skilda maträtter och i olika delar av staden. Jag fyllde år nyligen och passade på att fira lite extra, inte genom att resa iväg eller göra något annat flashigt, utan genom att utforska några av Linköpings nya, men även väletablerade, matställen, och jag blev långt ifrån besviken kan jag säga.

Några dagar senare avnjöt jag den efterlängtade vårsolen på en central uteservering i stan samtidigt som jag hörde en kommentar i stil med: "Jag skulle aldrig kunna bo här. Det finns inga restauranger och inte särskilt mycket att göra". Jag hajade till och funderade: "Det är intressant hur olika man kan uppfatta sin omgivning".

Vad jag kan förstå har det aldrig funnits så många restauranger i Linköping som det gör idag, och visst kan vi vara överens om att trenden pekar spikrakt uppåt. Det har öppnats ölcafé, portugisisk krog och libanesisk restaurang, för att nämna några, och valmöjligheterna blir bara större och större, tack vare alla modiga entreprenörer.

I Linköping vågar man satsa, man vågar göra verklighet av drömmar och jag tror modiga entreprenörer föder modiga entreprenörer. Ni är förebilder och utvecklar restaurangmiljön i helt rätt riktning.