• Harrys platschef Fredrik Thelander och alltiallo Marcus Martinsson är stolta över och trivs i den nya restaurangen Hey Lucy. Foto: Dennis Petersson
  • De flätade kokongerna är ett unikt inslag. Foto: Dennis Petersson
  • De imponerande väggmotiven är handmålade. Foto: Dennis Petersson
  • De små detaljerna är också viktiga. Foto: Dennis Petersson
  • En mäktig asiatisk skulptur pryder den nya restaurangen. Foto: Dennis Petersson

Restaurangen som ligger i tiden

Asien-älskaren Lucy har kommit till Linköping, det med en helt ny restaurang. – Hon har upptäckt kontinenten, samlat godbitarna och satt ihop sitt mästerverk här på Ågatan, berättar Marcus Martinsson på Harrys. Forna restaurangen Riva har genomfört en stor förvandling.

Väggmålningar, flätade kokonger, skulpturer och guldföremål, när vår tidning kliver in på Linköpings senaste tillskott på restaurangmarknaden, Hey Lucy, tas vi med på en resa österut. Det asiatiska temat är tydligt och Bonsaiträdet som pryder taket över bardisken är ett tydligt exempel på Harrysägarnas ambitioner. Det här är något nytt, det här något unikt, det här är deras egna koncept.

– Det ska vara en upplevelse att gå på restaurang, allt ska klaffa, inte bara mat och dryck, utan även miljön, den spelar en väsentlig roll. Jag är supernöjd med resultatet, att vi har lyckats att sy ihop helheten så här pass bra, det är en riktig hundrapoängare, säger Marcus Martinsson, "spindeln i nätet" på Harrys.

Sharing

Menyn har skapats med inspiration från Asiens alla hörn och rätterna kommer att serveras efter ett "sharing"-koncept, det vill säga att restaurangbesökarna delar på rätterna. Det är ett upplägg som Marcus och platschef Fredrik Thelander tror starkt på.

– Att dela ligger verkligen i tiden och det gäller att haka på om man vill åka med i tåget, vilket vi har gjort nu. Vi kommer att ha allt från halstrad tonfisk, till råbiff och laxtartar på menyn, vad gäller drycken kommer utbudet också att vara stort.

Från grunden

Linköping är första stad att få besök av den fiktiva personen Lucy och hennes Asien-skatter, men om konceptet faller väl ut är chansen stor att det sprids.

– Riva hade funnits i tio år så vi kände att det var dags att göra något nytt. Personalen är densamma som förut, och vi har verkligen gjort en fantastisk resa, säger Marcus.

– Det var länge sedan vi hade så här kul. Att bygga en helt ny restaurang från grunden har varit fantastiskt roligt, avslutar Thelander.