• Rickard Yngve är certifierad UF-handledare och idag jobbar han på Thoren Business School i Linköping och är glad att få jobba i en härlig skola som den. Foto: Rama Gerges

Rickard Yngve en certifierad UF-handledare

En lärare är den man som elev ser oftast på sina dagar, man inspireras och lär sig mycket av sina lärare. Vissa kan se på de som en förebild och andra inte, men för att leda sitt gupp åt den rätta vinkeln behöver manvara en bra pedagogisk ledare.

Rickard Yngve är en lärare på Thoren Business School i Linköping, och undervisar i svenska, entreprenörskap, ledarskap och organisation, och pedagogisk ledarskap och har även UF handledningen som roll på skolan.Han är utbildad till svenska och historia lärare och har även en lärarlegitimation. För cirka tre år gick han i Ufs grundutbildning och är certifierad UF-handledare.

Rickard roll

Rickards roll som lärare är att lära eleverna vad Entreprenörskap innebär, och vilka delar och kunskaper man behöver för att driva sitt UF-företag.

Inom företaget har man en rådgivare kopplade till sina företag som kan ställa upp och hjälpa till vid behov, där för kan ett samspel mellan läraren, handledare och eleverna själva vara viktigt för att kunna lära sig om grunderna och det som UF handlar om.

- Jag personligen tycker att det är riktigt kul, jag vill ställa upp och ge det som mina elever vill ha utifrån deras önskemål, säger Rickard Yngve med glädje som berättar om vilken bra känsla har får i magen genom att berätta om ungföretag samhet.

Personliga åsikter

Inom UF får man jobba mycket på egenhand och ha ett eget val för vad man vill göra och jobba med, och vart man vill sätta sina gränser. Hur framgångsrik man vill vara gör så att man ställs in för väldigt olika möjligheter och olika problem att lösa. Därför kan entreprenörskaps ämnen och UF kursen kännas väldigt spännande för lärarna att följa processen.

- Att starta, driva och avveckla ett företag under ett år ger enorma möjligheterför engymnasieungdom av att har fått prova, påstår Rickard Yngve om varför det kan vara bra att ha leda ett eget företag.

UF i år på TBS

Nu har TBS kommit igång med uppstarten och nu är eleverna på väg att kicka igång sitt företag. Man har gått igenom rätt mycket om grunderna och förberedelserna i uppstarten, och nu börjar eleverna komma till läget. Nu harman på TBS kommit till ett läge där alla elever är med på tåget och har börjat förstå och är medvetna för vad dem vill och vilka mål man vill ha.