• På Flygvapenmuseet sker lite av varje. Foto: Patrik Ekström

Rikt på aktiviteter under lovet

Under vecka åtta infaller sportlovet för Linköpings barn och ungdomar. Kommunen har som vanligt satt ihop ett brett program av aktiviteter som går att vara med på så mycket man vill och känner för.

Redan under helgen innan lovet faller in på riktigt, så händer det saker på både Flygvapenmuseet och stadsbiblioteket där det blir tipspromenad som fortsätter under varje dag på lovet.

Under söndagen fortsätter det med ponnyridning på Valla gård. Det är Valla ponnyklubb som arrangerar det och söndagen därpå blir det av igen om det inte skulle passa vid första tillfället.

Teknik i fokus

Ett annat återkommande arrangemang under sportlovet är Kulturlov på Passagen. Det blir ateljé- och medieverkstad för skapande verksamhet. I konsthallen visas utställningar av både Niclas Malmström och Jan-Erik Frisendahl och tillsammans kollar de på verken och låter sig inspireras.

Under hela veckan pågår Fenomenmagasinets tekniktema där det kommer att byggas och experimenteras. Två hus, en lada och en rundloge är fulla av experiment och alla över tre år är välkomna att testa på.

Fredagsmys

Mellan torsdag och lördag under lovveckan visas teaterföreställningen "Korven på näsan" på Korpteatern. Det är en berättelse som grundar sig på en svensk folksaga och alla över tre år är välkomna.

Förutom flera återkommande programpunkter så är det en hel del som bara går att vara med på vid ett ända tillfälle. Fredagsmys anordnas i djungelrummet på stadsbiblioteket, Ekholmens bibliotek visar filmen "Kubo och de 2 strängarna", och mycket annat händer runt om i staden.