• Roar Hansen blir nu manager för ÅFF. Foto: Tommy Pettersson
  • Ordföranden och managern, Muharrem Demirok och Roar Hansen höll hov vid en pressträff helt nyligen. Foto: Tommy Pettersson

Roar blir ny manager för ÅFF

Nyligen tillkännagav ÅFF:s ordförande Muharrem Demirok vid en presskonferens att tränaren Roar Hansen nu blir manager i klubben. Ett steg framåt och uppåt för honom och klubben.

Styrelsen för ÅFF har tecknat ett avtal med Roar Hansen som i och med detta blir ny manager för klubben och då med särskilt ansvar för A-lagets träningar och matcher. I rollen som manager ingår  även att leda arbetet inom den sportsliga delen, ansvara för rekryteringar och att följa riktlinjerna för ÅFF:s långsiktiga utveckling.

Ett stort ÅFF-hjärta

Roar Hansen har ett stort hjärta för ÅFF, det berättade ordföranden Muharrem Demirok på den pressträff som ägde rum i Linköping under torsdagen där man alltså tillkännagav klubbens framtidssatsning.

– Det här blir skitbra och ger Roar möjlighet att arbeta mer självständigt och är även en del av den strategiska satsning vi nu gör framåt.

Bra säsong

Åtvidabergs FF har genomgått en fantastisk säsong. Med Superettans yngsta trupp har föreningen påbörjat en spännande resa som slutade i en sjätte plats 2016. Föreningens utveckling fortsätter och ambitionen är att bygga vidare på det som åstadkommits under året.

– Vi ska först säkra det spelarkontrakt som nu går ut sedan vet vi att några i truppen vill lämna klubben av olika skäl och dessa ska självklart ersättas, menar Muharrem Demirok vidare och fortsätter med att prisa den till manager upphöjda tränaren Roar Hansen.

Harmonisk trupp

– Roar har under året lyckats skapa en komplett och harmonisk trupp bland alla nya och unga spelare. Styrelsens ambition är att fortsätta denna resa, men också stärka vår position inom svensk elitfotboll. För att lyckas med det krävs ett målmedvetet och långsiktigt arbete, och därför väljer vi att lyfta upp Roar till rollen som manager för ÅFF, säger ordförande Muharrem Demirok.

Inom ramen som manager så kommer Roar även att behålla rollen som huvudtränare för a-laget.

–  Det känns jättebra att stå här idag. Det har varit ett fantastiskt år och jag ser fram emot att fortsätta den spännande resa vi påbörjade 2016. Ambitionen är utveckla ÅFF ytterligare. Genom rollen som manager så kommer jag också kunna bidra på ett tydligare sätt med den erfarenhet jag har, säger Roar Hansen i en kort kommentar.