• Roger Altsäter gillar Göta Kanal. Nu är han ny vd för den också. Foto: Göta Kanal

Robert Altsäter ny vd för Göta kanal

Nu är det klart med vem som ersätter Anders Donlau som vd för Sveriges blåa band, Göta kanal. Robert Altsäter kliver in som ny vd från den förste september.

Det var många så många som 74 sökande till jobbet som vd för Göta kanal men till slut blev det en Malmslättskille och kanalentusiast som blev utsedd still ny vd.

Kanalfan

– I mitt nuvarande jobb så brukar jag ta med utländska gäster och visa dem Göta kanal. Alltid med samma resultat och att mina gäster alltid blir lika imponerade. Jag har, även om det var länge sedan, slussat i kanalen samt att en av mina döttrar nu för femte året på raken arbetar som slussvakt, säger den tillträdande vd:n Robert Altsäter som samtidigt erkänner sin stora passion för Sveriges blåa band.

Utveckla och fler besökare

– Självklart är det både roligt och spännande att jobbet är mitt. Just nu känner jag inget tryck på mig och jag vet inte heller riktigt hur det kommer att synas att det är jag som nu är ytterst ansvarig för Göta Kanal. Jag ser fram mot att arbeta tillsammans med alla de entreprenörer som finns längst kanalen, det är väldigt många, och det ska bli roligt att tillsammans utveckla kanalen än mera, fortsätter Robert Altsäter.

Roger Altsäter är 48 år och arbetar sen åtta år tillbaka som vd för ASM Foods i Mjölby. Roger är en målinriktad och ambitiös ledare med en gedigen erfarenhet från flera olika branscher.

Donalu kvar till nyår

– Jag kommer självklart att fortsätta det stora renoveringsarbete som vi just nu inlett. Sedan måste vi börja titta på hur vi ska kunna få flera att besöka och trafikera kanalen, avslutar Roger Altsäter. Nuvarande VD, Anders Donlau, är anställd i bolaget året ut och kommer från 1 september stå till Roger Altsäters förfogande framförallt under en överlämningsperiod men även för renoveringsprojektet Göta kanal 2.0.