• Marco di Mario har bjudit in Roberto Giavannoni igen. Foto: Tommy Pettersson
  • Ristorante da Vincis charkförsäljning över disk har varit lyckad. Foto: Tommy Pettersson

Roberto är tillbaka på da Vinci

Ristorante da Vinci fortsätter sin vin- och mattresa, något som liknar ett kulinariskt Giro d´Italia med stopp i fantastiska italienska vindistrikt.

Efter att tidigare under året ha erbjudit ett urval av både Toscana och Marches karakteristiska viner anordnades en mycket uppskattad Amaroneafton.

Vinimportötern importeras

Även en temaafton med vinprovning under Per Nilssons kunniga vägledning rönte gästernas förtjusning. Per hade den gången tagit ut fyra stycken rödviner från Nebiolodruvan och vi som var där lärde oss allt om dessa viners ursprung. Men Girot är inte avklarat med detta.

– Den 14 november har vi en Toscana-afton med vinprovning och varmrätt med regionens specialiteter, säger Marco di Mario, chef på Ristorante da Vinci och fortsätter.

– Den 20 november är Roberto Giavannoni tillbaka och då komponerar han en sexrättersmeny och till detta kommer sex utsökta viner, från Amaronedistriktet med mera, att serveras. Det blir en riktig upplevelse, säger Marco och berättar att den svenska vinimportören Villa Caplecirc;t Scandinavia till denna kväll har tagit fram det bästa från Villa Canestrari, en av de främsta vinproducenterna från regionen Veneto.