• Krautrock från Stockholm med den gamle Linköpingsbon och Ninegitarristen Benjamin "Benis" Vallé. Foto: Pressbild

Rockfestival med tak och väggar

The Sign Festival är fortsättningen på den lyckade Gaphals-festivalen som gick av stapeln första gången i mars 2015. Skivbolaget och arrangörerna i Gaphals har sedan dess avknoppat sin rockverksamhet i nya The Sign Records och festivalen inriktar sig på rockmusik, denna gång under påskhelgen.

Festivalen är förlagd till de två scenerna Doom och Crypt på Pitchers i Linköping. Under den kommande helgen kommer det att uppträda ett 20-tal band.

Inomhusfestival

En minifestival redan i mars månad och dessutom inomhus. Kan det vara något? Jodå, frågar du Kaj Sivervik på Gaphals så är svaret ett högt och rungande ja!

– Jag är ju en inomhuskille som tycker att rockmusik kräver väggar, tak och golv för att det ska bli riktigt bra. Dessutom är vädret alltid opålitligt i Sverige och det gäller även sommartid. Förra året blev det en riktigt bra festival med drygt 900 betalande lite drygt. Det verkar inte vara något fel på intresset från publikens sida i år heller, säger Kaj Sivervik som avslutning.

Dessa spelar band spelar på The Sign

Fredag: Horisont,  Den Stora Vilan,  Deadheads,Black Temple,  Axewitch,  Flowers Must Die,  La Fleur Fatale,  Old Kerry McKee,  Nocturnalia,  Driving Rain ,  Yetzer hara

Lördag: Bombus,  Siena Root,  Viagra Boys,  Night Viper,  Oblivious,  Highrider,  The Isolation,  Saturn,  Orkan och Flush