• Insamlingsbössan står framme. Foto: Patrik Ekström
  • I juletid välkomnar tomten besökarna. Foto: Patrik Ekström
  • Kläder hänger på rad. Foto: Patrik Ekström
  • Barbro Gordon trivs på Kupan. Foto: Patrik Ekström

Röda Korset håller öppet

Röda Korsets butik Mötesplats Kupan ligger praktiskt och centralt vid torget. Man håller öppet onsdag, torsdag och fredag både för de som vill handla och de som vill skänka saker.

Rean vid öppning så är det folk i butiken. Några vill kanske köpa lotter till förmån för Filipinerna medan andra fikar och äter av de hembakade kakorna och lägger en slant i de för avseendet framställda insamlingsbössorna. Barbro Gordon är en av damerna som väljer att lägga tid på att vara i butiken och jobba ideellt.

Röda Korset gör skillnad

– Det finns olika anledningar till att man väljer att engagera sig. För mig är Röda Korset ganska självklart då men vet att de gör skillnad och att de pengar vi får in verkligen kommer rätt, säger hon med eftertryck och får medhåll av Mary Olofsson som också är på plats och ser till att verksamheten flyter.I butiken finns det både kläder för alla och gammal såväl som för barn samt böcker, skivor och prydnadssaker och kanske med tanke på årstiden med en viss övervikt åt de juliga prylarna.

– Vi har inga möbler här, säger Barbro Gordon och berättar att det beror på att det helt enkelt inte har plats för utrymmeskrävande saker som soffor och bokhyllor.De båda eldsjälarna menar att det känns bra att göra något för andra och att men dessutom träffar så mycket trevliga människor och då både unga och gamla.

Alla är välkomna

– Det kommer ofta in ungdomar här som letar efter kläder och det är alltid trevligt att prata med dem, säger Barbro Gordon som gärna vill poängtera att de gärna tar emot både dem som vill engagera sig och dem som vill skänka saker. Både är lika välkomna.